Over De Kleurrijke Vrouw

Podium om verhalen te delen. 

Wie is De Kleurrijke Vrouw?

De Kleurrijke Vrouw is een project van Armelita Barbosa. Is Armelita zelf De Kleurrijke Vrouw?

“Nee, De Kleurrijke Vrouw is een concept. Een concept dat vrouwen een podium biedt om verhalen te delen, en iedereen te inspireren die zich daardoor aangesproken voelt. Kleurrijk heeft dus zeker niet alleen te maken met huidskleur of afkomst, maar ook met ervaring, uitstraling, hoe je tegen de wereld aankijkt en wat je van elkaar kunt leren.”

Hoe is De Kleurrijke Vrouw ontstaan?

Armelita werkt voor een gemeentelijke organisatie, en vroeg zich een tijdje geleden af hoe ze kon doorgroeien in haar werk.

“Daarvoor blijk je niet alleen kennis, maar ook bepaalde vaardigheden nodig te hebben. Ook moet je zichtbaarder worden, alleen wist ik niet goed hoe ik dat moest aanpakken.”

Armelita besloot haar netwerk om raad te vragen, maar ontdekte dat er weinig vrouwen waren waaraan ze zich kon spiegelen.

“Waarom zien mensen op bepaalde plekken in organisaties er eigenlijk allemaal hetzelfde uit? Ik herkende mezelf niet in de mensen om me heen: overwegend mannen met Nederlandse roots. Toen realiseerde ik me dat ik waarschijnlijk niet de enige was, en dat anderen ook iets konden hebben aan mijn proces: de zoektocht naar hoe je als vrouw met een kleurrijke achtergrond aan je loopbaan kunt werken.”

Zo ontstond stukje bij beetje het project De Kleurrijke Vrouw: Armelita begon in haar vrije tijd vrouwelijke rolmodellen te interviewen; vrouwen met een verhaal dat haar, maar ook anderen, inspireert om verder te komen. 

Wat is deze website?

Op deze website vind je op dit moment korte stukjes uit de verhalen die Armelita optekent, want De Kleurrijke Vrouw is een project ‘under construction’. De volledige interviews worden de komende tijd gepubliceerd – misschien in een boekje, of gewoon op deze website – afhankelijk van hoeveel vrouwen Armelita spreekt, en of ze de middelen bij elkaar kan brengen.

Wie werken mee aan De Kleurrijke Vrouw?

Allereerst: alle vrouwen die de tijd hebben genomen om Armelita hun verhaal te vertellen. En verder:

Armelita Barbosa

concept De Kleurrijke Vrouw en interviews.

Salva Mehtash (BySalt)

huisstijl, website-ontwerp en fotografie.

Manon Kleijn (Contexto)

teksten interviews en website.