Neghar Jahed

De Iraanse Neghar Jahed vluchtte op haar veertiende naar Nederland. Haar cv is niet de gelikte successtory die je in de meeste cv’s leest. Een brief die ze op LinkedIn plaatste, bezorgde haar een baan als trainee werkconsulent

“Ik ben in 2002 naar Nederland gekomen. Vanaf die datum start mijn cv. Als werkgever zou ik nieuwsgierig zijn naar zo iemand en hem uitnodigen. Ik werd echter alleen maar afgewezen, terwijl ik in een gesprek heel enthousiast ben. Ik was ge├»rriteerd door al die afwijzingen. Ik dacht: ik zet het gewoon op LinkedIn. Ik had niet eens op de taalfouten gelet. Mijn boodschap was dat werkgevers verder moeten kijken dan het cv. Mensen deelden mijn stuk, plaatsten reacties, en ik kreeg banen aangeboden.”
“De brief op LinkedIn heeft me geleerd dat je moet durven. Veel mensen zeggen dat ze het nooit gedurfd zouden hebben, omdat je kwetsbaar bent, reacties krijgt van mensen die het je niet gunnen. Iemand zei dat ik niet moest denken dat ik bijzonder was, omdat ik zoveel heb meegemaakt. Dat beweer ik ook niet, ik wil alleen maar dat mensen naar mijn verhaal kijken. Wie ik ben, zie je niet op mijn cv. Ik wilde werkgevers laten zien dat achter een eenvoudige sollicitatiebrief een goede persoonlijkheid kan zitten.”