Jessica Alves Monteiro

Jessica Alves Monteiro studeerde toerisme. Haar studietijd was een hindernisbaan. Na haar afstuderen vond ze haar roeping als jongerencoach.

“Tijdens mijn studie heb ik veel meegemaakt. Tien jaar nadat ik in Rotterdam startte, studeerde ik af aan de hbo-opleiding voor toerisme in Breda. Ik zat sollicitatiebrieven te schrijven en wist niet meer wat ik leuk vond aan toerisme. Ik merkte dat mijn hart er niet lag.”
“Ik zocht vrijwilligerswerk om erachter te komen wat ik wilde. Eerst in de dak- en thuislozen opvang. Ik zag mensen opleven, omdat er iemand naar ze luistert of een telefoontje voor ze pleegt. Daarna deed ik vrijwilligerswerk als jongerencoach, en daar wil ik mee verder: jongeren inspireren om door te gaan, ook als het lastig is.”
“Ik denk dat een belangrijk uitgangspunt is, dat je op jezelf moet vertrouwen, positief moet blijven. Het maakt niet uit wat iemand anders van je vindt, of wat er allemaal gebeurt. Als je daardoor negatief gaat denken, wordt alles veel lastiger. Dat geldt ook voor mensen die geen baan kunnen vinden. Uiteindelijk komt het wel, doe wat je leuk vindt, of dat nu iets is waarvoor je gestudeerd hebt, of niet.”